Clynelish Waffles & Ice Cream 1997 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/28/cd/3e/WafflesandIcecream-bottle-18-1467490279.jpg
 
91 (1)
0

Whisky

Distilleri
Clynelish
Oberoende buteljerare
Wemyss Malts
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1997
Buteljerad
2015
Fatbeskrivning
Hogshead
ABV (%)
54.2
Antal flaskor
274
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Poäng 
 
91
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Pålitliga oberoende buteljeraren Wemyss släpper återigen ett single cask-släpp i fatstyrka! Denna gången från Clynelish och den mytomspunna årgången 1997. Redan där så kanske det är bäddat för ett köp!? Vi dyker ner och testar!
Doft
En mild och subtil sherryinfluens harmoniserar med spritens karaktär i en god balans. Den typiska vaxprofilen som många förknippar med Clynelish finns här, även om den är täckt av en tydlig, men inte allt för tydlig sherryslöja. Mörka, höstiga bär (björnbär, svarta vinbär, tranbär och även lite hallon). Jag tycker ändå hitta en och en annan vaniljstång inblandad här.
Smak
En ängenämnt söt ekighet möts man av tillsammans med den något återhållna och torra sherryinfluensen.Konstigt nog så tycker jag att sötman påminner om den som kommer från ett bourbonfat med. Bärsmaken hänger med även här, fast får en gräddigare smak, ungefär som i en moussetårta, tillsammans med vit choklad. Något lättare mun än vad näsan lovat men fortfarande mycket behaglig!
Avslut
Förstår verkligen våfflorna som omnämns i dess namn här. Både i sötman från sockret och smaken som mjölet ger ifrån sig tillsammans med grädden. Det håller i sig länge!
Beskrivning / Sammanfattning
En per definition kanske höstig whisky med sina bäriga inslag och tunga smaker (bortsett från den lätta munkänslan) men fy fasen, klagar jag på det en fin sommareftermiddag så ber jag dig att vänligen komma hit och lägga en ordentlig hurring på min högra kind!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se