Box Quercus 2 Alba Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/0b/18/5c/Quercus-II-bottle-only-1000px-72dpi-695x983-15-1521466979.jpg
 
87 (1)
0
Box-Quercus-II.jpg

Whisky

Distilleri
Box whisky
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
Fatbeskrivning
finish färsk amerikansk ek
ABV (%)
50.8
Antal flaskor
9799
Lagrade år
05

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87

Whisky

Tastenote titel
Här har vi det senaste från Boxgänget (2018-03-19). Den första i Quercus serien hette "Robur" och hade en slutlagring på färsk europeisk ek som namnet också antyder. Denna gången har slutlagring skett på färsk amerikansk ek och i huvudsak små 40 liters fat.
Beskrivning / Sammanfattning
All info om recept och annat finns att läsa på hemsidan i romanform. Box är alltid utförliga i informationen till hur man skapade innehållet i just denna flaskan. Vi är väl alla mer intresserad av hur det doftar och smakar så vi kastar oss rakt ner i glaset och doppar näsan lite.

Söt nötig vaniljstång, nyrostat bröd med apelsinmarmelad, hoppsan här händer det ett å annat. Päron mos och kanske lite kanel också. JA det är en högst intressant nos det här.

Smaken känns mer ungdomligt stöddig men sötman ligger definitivt kvar och får ta rygg på apelsinmarmeladen och vaniljstången. gräddkola och fruktkompott är det gemensamma orden här och den hade kanske t.o.m. gjort sig snäppet bättre i fatstyrka men känns absolut inte bortfintad med sina 50,8%.

En klart trevlig Box detta och är nog allt värd en investering på de 799:- den kostar. Med tanke på att detta är svenskt hantverk när den är som bäst paketerad så är det nog prisvärt. Sedan kan man säkert ha ett och annat att tillägga om att det är ung whisky och 500 ml och allt detta men det kostar att göra bra sprit, så är det bara.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se