Glen Garioch 15 renaissance Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b7/37/5d/ggrob15yov4-43-1480418174.jpg
 
92 (1)
0
glen-garioch-15y-renaissance.jpg

Whisky

Distilleri
Glen Garioch
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
15
Lagrade år
15

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
92
 
(Updated: februari 19, 2017)
Poäng 
 
92
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
23
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Den första i serien av lagrad whisky sedan återöppningen 1997. Det kommer att följa en 16,17 och 18 åring i serien. 16 åringen är redan ute.
Doft
I cask strenght stark ingeära och alkohol. Sherryn anas i bakgrunden men svårt komma fram. Vattnar man ner den till ca 43 % blir man omedelbart belönad med en betydligt mer balanserad näsa. En underbar kompott av mogna äpplen, bär, vanilj, kola och farinsocker förför näsan.
Helt underbar doft!
Smak
I anslaget sötma och peppar som värmer ner i magen innan en våg av vanilj, kola, ljus ckoklad och ingefära balanserat spelar tillsammans i munnen. Bara ton av bitterhet och torrhet.
Avslut
Medium till lång. Söt och värmande.
Beskrivning / Sammanfattning
En av de absolut bästa jag testat om inte den bästa hittills. Köpte den på extrapris online och måste omedelbart leta om det finns några flaskor kvar! Kommer definitivt fortsätta med 16 åringen i renässans serien och hoppas på den är minst lika bra.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se