Highland Park Freya Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/f7/07/00/HP-Freya-with-pack-700ml-CMYK-88-1400492963.jpg
 
91 (2)
0
Highland_Park_Freya.jpg

Whisky

Distilleri
Highland Park
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Buteljerad
2014
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
First Fill Bourbon
ABV (%)
51.2
Antal flaskor
19000
Lagrade år
15
Övrigt om flaskan
Valhalla Collection

Vad besökare tyckte

2 tastenote

Poäng 
91
 
Poäng 
 
95
Näsa 
 
23
Smak 
 
25
Avslut 
 
23
Balans 
 
24

Whisky

Tastenote titel
Jeg har hatt gleden av å smake den elegante Freya fra Highland Park! Tidligere har jeg smakt Thor og Loki fra Valhalla Collection, og jeg syntes begge var nydelige whiskyer (Loki 93 poeng og Thor 87 poeng).
Doft
Lett og utrolig fyldig på samme tid. Vanilje, noe sitrus og litt støvete. Deilig.
Smak
Er det mulig?! Dette er rett og slett perfekt! Her er det ingenting å trekke for Fyldig, smooth, varm og rund – herlig munnfølelse. Vanilje, lakris og karamell.
Avslut
Ettersmaken ble mer krydrete, fortsatt søt, og den varte lenge. Helt på slutten ble den ørlite metallisk
Beskrivning / Sammanfattning
Jeg synes det var kjempeherlig å få en bourbonlagret whisky fra Highland Park! Det fungerte veldig godt, etter min mening. Jeg håper det kommer flere slike utgivelser.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
(Updated: maj 21, 2014)
Poäng 
 
86
Näsa 
 
21
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Freya..inte fullt så rund och oskuldsfull som man kan tro!

Freya är den tredje utgåvan i serien Valhalla där Thor var först och Loki den andra.
Gudinna Freyja är förknippad med kärlek, sexualitet, skönhet, fertilitet, krig och död och om man läser detta tycker jag att man har hittat en whisky som avspeglar detta bra.
Doft
Öppnar direkt upp med ett sött päron/vanilj kalas med honungsmelon som efterrätt, men tätt inpå smiskar en frisk ton av mint och medicinal karaktär in. Bokomliggande dofter av gräs, lätt aska, läder och mandel. Söt men samtidigt livligt frisk och stundtals lätt spritig, vilket gör att jag tycker den känns något ”orolig” i sin doft profil men ändå spännande och annorlunda.
Smak
Temat fortsätter med sin fruktiga och söta profil med päron, vanilj och honungsmelon. Här adderas lite citrustoner in till frukt tangon, för att sedan dansa vidare i en mer kryddigare vals av peppar, ingefära och bittermandel. Här kommer även Herr grönt Te och Fröken Blod Apelsin in och adderar lite sträva toner. Fet munkänsla.
Avslut
Lång eftersmak med medelfyllig kropp. Mer citrus samt kryddpeppar än i smak. Mot slutet en svag bitter ton av trä tillsammans med lätt rök och kaffebönor.
Beskrivning / Sammanfattning
En rund men ändå livlig och annorlunda HP än jag tidigare provat. Bra men inte så man föll över stolen men den gav mig mersmak av att testa de andra två i serien Valhalla, och detta ber jag att få återkomma med.
Detta kan vara en whisky som växer med tiden, men detta var andra gången jag testar den och betyget skilde sig med en poäng från sist.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se