Balvenie 21 madeira cask Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/71/d7/31/2016-03-04-13-52-thebalveniesinglemaltscotchwhisky-cropped-80-31-1472581893.jpg
 
87 (1)
0
balvenie-21-madeira-cask.jpg

Whisky

Distilleri
Balvenie
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Madeira
ABV (%)
40
Lagrade år
21

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87

Whisky

Tastenote titel
Balvenies senaste tillskott i travel retail segmentet och ännu en gång en 40 procentare. Svårt att förstå att de vill lägga sig just på 40% med en wirre som skulle kunna bjuda på mycket mer i en något alkoholstarkare skepnad.
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Nötig söt vanilj, apelsin skal och lätt parfymig som första intryck . Upplever ett bra djup i denna, efter en stund dyker lite päron och gräddkola upp. Det är en mycket trevlig näsa och som ett fan av Balvenie så ler man lite sådär löjligt för sig själv. samtidigt är det inget som får en att ramla av stolen. stabilt som fan som dr. Alban skulle ha sagt.

Smak: Otroligt len och utan större motstånd. Apelsinskal mixat med vaniljstång och sötmandel. Lätt oljig munkänsla som snabbt övergår mot ett något torrare avslut. Kan bara spekulera i vad det skulle kunna ha varit om man fått några fler pinnar upp i alkoholstyrka. Det är en god wirre inget snack om den saker. Absolut lättdrucken och snajsigt inramad på ett klassiskt Balveniskt vis men för mig saknas det där lilla extra. Den portvinslagrade 21 åringen, speciellt travel retail utgåvan med sina dryga 47 procent är bland det bästa som Balvenie haft i core range om ni frågar mig. Denna lever inte riktigt upp och når inte alls samma höjder. Samtidigt är jag alltid extra kritisk när det kommer till just Balvenie så i ett normalfall så kanske den skulle fått 88-89 poäng.

Sammanfattningsvis så är det ett stabilt släpp som blidkar efterfrågan på nya och bra Balvenies. Som varumärke har de ändå gjort sig kända för just denna typen av whisky för den stora massan.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se