Teeling Single Grain Wine Cask Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/da/4f/34/image-92-1455472356.jpeg
 
82 (1)
0

Whisky

Distilleri
Teeling
Ursprungsland
Irland
Region
World
Whiskytyp
Single Grain
Fattyp
Vin
Fatbeskrivning
Ex. Cabernet Sauvignon
ABV (%)
46
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Small batch
Nr. Systembolaget
87631

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
82
 
Poäng 
 
82
Näsa 
 
21
Smak 
 
20
Avslut 
 
20
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Dags att stifta bekantskap med en intressant single grain whisky och då från Dublinbaserade destilleriet Teeling. Single Grain Wine Cask, är en single grain whiskey i small batch segmentet som har lagrats på amerikanska rödvinsfat - Cabernet Sauvignon. Whiskyn är inte färgad eller kylfiltrerad och buteljerad vid 46%. Priset på Systembolaget ligger på humana 449 kr.
Doft
Friska och litet syrliga dofter av grönt äpple och honung inleder. Sedan en viss blommighet, blandade kryddor, vaniljsötma, mörk choklad och fudge. Några droppar vatten mjukar upp och lockar även fram dofter av röda bär och kanel. En klart intressant nos.
Smak
Munnen möter en kryddig och fruktig samling smaker. Peppar dyker upp tillsammans med kanel, toffee, en smörig blommighet, ektoner och rödvin. Just rödvinssmaken är fint integrerad och speciell. Även honung tittar fram och jag kommer att tänka på den fina ljunghonung som finns i Highland Park. En viss spritighet finns, även om några droppar vatten hjälper till.
Avslut
Ett kryddigt och pepprigt avslut där ektoner tar plats, men även en smak av vetebröd. Honungen finns där med och även ett litet torrt inslag av rödvin.
Beskrivning / Sammanfattning
Visst är Teeling Single Grain Wine Cask en ung whisky, men den är snyggt komponerad med inponerande hantverksskicklighet. Det jag saknar är fyllighet och rundhet i dofter och smaker, men några droppar vatten hjälper faktiskt till en hel del. Snyggt jobbat Teeling!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se