Port Charlotte PC 12 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/37/04/d5/PC12-32-1438805922.jpg
 
90 (1)
0
port-charlotte-PC12.jpg

Whisky

Distilleri
Bruichladdich
Varumärke/Serie
Port Charlotte
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
ABV (%)
58.7
Lagrade år
12

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
(Updated: augusti 05, 2015)
Poäng 
 
90

Whisky

Tastenote titel
PC har nu kommit till sin 12:e utgåva eller kanske man hellre ska säga sin 8:e. Serien startade ju med PC 5 och har nu nått en ringa ålder av 12 år med PC 12. Detta är alltså den sista i raden som kommer att lämna Bruichladdich under Jim Mcewans ledning. Jim har lämnat Bruichladdich efter att PC 12 kom ut och är nu på väg mot nya utmaningar. Jag hoppas innerligt att han hittar en ny härlig utmaning då det är en mycket kompetent herre när han får göra det han själv vill.
Beskrivning / Sammanfattning
Doften är väldigt olik de tidigare PC som jag provat och jag har testat en hel del. PC serien har gjort sig känd för sina in your face peat versioner och denna tar alltså en helt annan väg med en mycket återhållsam torvdoft. Det ges istället plats åt en massa annat som vanilj, apelsin och förstås lakrits. Jag upplever den som mycket krämigare och tjockare än tidigare och det är mycket mer elegant utfört. Jag har provat denna vid flertalet tillfällen och det har varit väldigt olika upplevelser. Men jag har upplevt liknande saker med tidigare utgåvor som nästan betett sig som kameleonter i whiskyns värld.

Smaken som ju alltid brukar vara en käftsmäll bjuder här på en mer sötaktig och sofistikerad upplevelse. Vanilj och framför allt en mer påtaglig citruston som blandas upp av den så signerade lakritsen som jag nästan alltid upplever i PC. Den drar självklart på med en hel del torvrök också men inte så att man trillar av stolen. Jag kan inte annat än dra på smilbanden... Jag tycker ju om detta!!

Avslutet är långt och inte alls så strävt som jag hade förväntat mig. Snarare upplever jag en härlig balans och kanske också ett tydligt vägval. kanske är det så att tronföljaren till Jim som det ryktas om vara Adam Hannett har fått sätta sitt signum på denna utgåvan. Han har i så fall gjort det med besked och valt en väg som tydligt visar vart han vill ta PC serien. Den som väntar på på något gott får nog alltså vänta till nr.13 för att se om detta stämmer ;-)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se