Loch Lomond 17yo Peated Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b2/4c/49/Loch-Lomond-17yo2-9-1427577249.jpg
 
82 (1)
0

Whisky

Distilleri
Loch Lomond
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
48
Lagrade år
17

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
82
 
Poäng 
 
82

Whisky

Tastenote titel
Här kommer en omrecension på den första whiskyn jag skrev en tastenote på, men som jag inte publicerat här innan.
Loch Lomond - ett väldigt udda destilleri. Producenter till bland annat Inchmurrin, High Commisioner Blended och så klart, Loch Lomond (både blend och single malt) och också som många Tintin läsare vet, så är det kapten Haddocks val när det kommer till whisky.
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Här var det tema gammalt! Inte med tanke på whiskyns ålder, men mer med vad jag känner i doften. Med det menar jag till exempel en gammal, dammig lagerlokal, också en speciell doft som jag ofta känner i en second hand butik à la tygsoffa från 70-talet. Sedan kommer andra "modernare" dofter: lemon curd, dock inte lika sött, tillsammans med bitter grapefruit. Även något örtigt. Salvia kanske?

Smak: Tydligast här är en mjuk, oljig och aningen "skogig" (mossa och skogsjord) torvsmak, (dvs inte direkt brandrök!) tillsammans med en barr-aktig/mentholig knorr som kittlar bakdelen av munnen. Söt, jäst bulldeg bryter sig fram med syrliga grässtrån och revolverlakrits (gott & blandat)

E.smak: torven blir stegvis svagare och svagare. Barrsmaken sitter även kvar, tillsammans med den jästa degen och lämnar en sträv munkänsla efter sig.

Helhet: Denna whisky är enligt mig en ganska välbalanserad whisky. Dock spelar den mycket på safe-kortet. Dvs, inget sticker ut mer än den speciella torvsmaken, men värt att nämna är att det är absolut inget jag kan tycka smakar dåligt i den, mest att den är.. Helt ok.

Jag har inte hört mycket gott om Loch Lomond, rent på ryktesväg. Vissa säger till och med att de inte kan göra whisky. Nu är detta den enda jag har testat från ovannämnda destilleri, men jag skulle absolut inte säga att deras 17-åriga peated är en dålig whisky, även om detta inte kommer hamna bland mina favoriter.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se