Elements of Islay Bn5 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/83/50/74/Skarmavbild-2014-11-13-kl-204940-11-1415908233.png
 
89 (1)
0
elements-of-islay-bn5.png

Whisky

Distilleri
Bunnahabhain
Varumärke/Serie
Elements of Islay
Oberoende buteljerare
Speciality Drinks ltd
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
Bourbon
ABV (%)
54.9
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Approved by Ingvar Ronde

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
(Updated: november 13, 2014)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Elements of the finest nectar..
Doft
Smörkola och hasselnötter samt en ganska tydlig vanilj. Känner även en svag förnimmelse av apelsinskal. En mineralisk nästan jordig doft blandat med en mycket återhållsam torvrök som jag gillar skarpt infinner sig efter ett tag i glaset. Detta är mumma för nosen helt enkelt och den blir bara bättre och bättre med tiden i glaset
Smak
Tydlig vanilj och till en början sötma som dansar på tungan. En tung något otypisk Bunna detta. Den ger en närmast smörig känsla i munnen och referensen till smörkolan i doft blir bekräftad och en nötcreme referens dyker till slut upp i mitt huvud. Upplever att fatet har fått spela en stor roll här också då det mot slutet blir lite mer av eken som tar ut sin rätt.
Avslut
Dansande långsamt ebbar den ut och mot slutet blir det något strävare. Innan den lämnar helt så känner man tydligare en att den faktiskt är lite rökigare än man känt tidigare.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag ska inte hymla med att jag är ett stort Bunna fan. Det finns en fantastisk variation i det som kommer ur pannorna på Bunnahanhain och inte desto mindre påverkad blir destillatet av de olika fat som används. Man kan hitta en fantastisk doft och smalrikedom i Bunnahabhain. Tur för mig är det då att inte så värst många fått upp ögonen för Bunna ännu vilket gör att många gamla buteljer fortfarande kan fås till vrakpriser.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se