Deanstone 1996 Part Nan Angelen Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/35/0e/4e/deanston-1996-part-nan-angelen-46-1407146796.jpg
 
86 (1)
0
Deanston_1996_Part_Nan_Angelen.jpg

Whisky

Distilleri
Deanston
Varumärke/Serie
Part nan Angelen
Oberoende buteljerare
Magni Spirits AB
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
1996
Buteljerad
2012
ABV (%)
46.2
Antal flaskor
1584
Lagrade år
16

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
(Updated: augusti 06, 2014)
Poäng 
 
86
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
20
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Deanston är kanske inte direkt något destilleri som det surras speciellt mycket om och det är kanske inte konstigt då det mesta lämnas till blended industrin och deras egna och även oberoende utgåvor är få.

Just denna utgåva är den före detta Vin & Sprit Blenden Folke Andersson som ligger bakom. Hans PNA serie (Part Nan Angelen) har haft stora framgångar och är eftertraktade bland samlare.

Jag får be att tacka Janne Lago för att ha tilldelat mig ett sample.
Doft
Börjar söt av sockerkaka med en talrik frukt bestående av konserverade päron, torkade frukter,kanderade äpplen nätt citrus. En nätt nötig ton av mandel tillsammans med en svag ton av svavel. Vi har även en lätt kryddig ton från eken vilket bringar lite dynamik i jul temat. Om du ger den än mer tid i glaset, vilket du bör, ökar kryddigheten något tillsammans med de torkade frukterna.
Smak
Fyllig och rund med lite större inslag av kryddighet. Fortsatt fruktig av päron, citrus men här adderas även lite inslag av gräs samt ingefära.
Avslut
Medelfyllig eftersmak med fortsatt fruktighet om än något mer avhållsam. En nätt sälta tillsammans med den svaga svavel tonen återkommer för en stund, men sedan det hela avslutas något tvärt.
Beskrivning / Sammanfattning
En intressant och för undertecknad den bästa jag provat hittills. Kanske inte konstig då jag tidigare enbart provat deras senare 12:åriga variant vilket inte direkt fick mig att dansa....vilket kanske är tur för den som skulle bevittna detta spektakel.

Hade fått någon/några mer poäng om eftersmaken varit längre men detta är definitivt en whisky man skall prova om man får chansen.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se