Glengoyne 18 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/53/cc/04/18-4-62-1389623092.jpg
 
87 (1)
0
Glengoyne_18.jpg

Whisky

Distilleri
Glengoyne
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Sherry
ABV (%)
43
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Glengoyne 18 som ersatte den fantastiska 17-åringen i slutet på 2012 när Glengoyne uppdaterade sin core range. Här är mycket sherryfat, både refill och first fill.
Doft
Röda äpplen tillsammans med kryddor som kanel och nejlika. Här finns torkad frukt som russin och katrinplommon men också söta torkade äppleskivor. Efter en stund kommer toner av choklad och frukostflingor som blir ännu tydligare med några droppar vatten. Här finns också en svag ton av metal i doften.
Smak
Den anländer milt, sött och krispigt. Den blir lite kryddigare då den utvecklas på tungan med kanel, svartpeppar och kryddpeppar. Här kommer också russin och rik, mörk choklad, muscovadosocker och kakao. Med vatten kommer lite mer intensiva toner av just svartpeppar men lugnar ner sig efter ca 10 minuter.
Avslut
Avslutet är sött med lite torrare träkryddor, kanske framförallt kanel. Här finns också russin, chokladkola, lakrits honungsmelon och frost-flakes. Med vatten blir kanelen lite starkare och chili framträder också.
Beskrivning / Sammanfattning
Tycker att detta är väldigt bra. Kvalitets-whisky så att det känns. Rik, intensiv och härliga smaker.

(Poängintervall 86-89)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se