Mannochmore 28 Bladnoch Forum Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/44/a5/3c/22678-46-1387199484.jpg
 
90 (1)
0

Whisky

Distilleri
Mannochmore
Oberoende buteljerare
Bladnoch Forum
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1982-12-08
Buteljerad
2011-03-23
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Bourbon Hogshead
Fatnummer
2853
ABV (%)
52.1
Antal flaskor
270
Lagrade år
28

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Mannochmore är ett Speyside destilleri. Antalet officiella buteljeringar är få och det finns idag enbart 3st. 1992 kom deras första som är en 12-årig Flora & Fauna Efter detta har det släpps en 18:åring och 2010 släpptes en Manager´s Choice 1998. 1996 lanserade Diageo (ägaren) en whisky med namnet Loch Dhu som var nästan svart. Det sades aldrig rakt ut av ägarna men anledningen till den mörka färgen var ett överflöd av karamellfärg. Whiskyn, som hade destillerats på Mannochmore, blev aldrig en succé och drogs in 2000. Mannochmore ligger på samma område som det betydligt äldre Glenlossie och tidigare var respektive destilleri i drift 6 månader i taget med samma manskap. Nuförtiden har varje anläggning sitt team och produktionen drivs för fullt under hela året. (Texten delvis hämtad från whiskyforum.se)
Doft
Härligt balanserad söt doft med blommiga inslag. Honung, mandel och päron. Den är mycket lik en Lowland whisky i sin blommiga karaktär. Här finns också en härligt kryddighet som balanserar upp och gör den än mer dimensionell. Efter en tid i glaset utveckals även en doft är röda äpplen. En komplex och balanserad doft som bjuder in till många intryck var efter man provar den
Smak
Stor och fyllig smak där det mesta som vi erfara i doften även återfinns här.
Vanilj, päron, mandelkubb och de härliga blommiga inslagen. Det är eken som står för kryddigheten men det är en bra balanserad ek karaktär trots sin ålder vilket vittnar om ett bra fat.
Avslut
Medellång eftersmak med fin sötma och kryddiga ek toner. Här lirar vanilj och päron mer ihop och tankar till päron splitt ligger nära tillhands.
Mot slutet kickar en snygg sötma in.
Beskrivning / Sammanfattning
En mycket bra tappning från ett destillat som borde få mer plats i Diageo´s portfölj…om det är som denna vill säga. En whisky som kommer tilltala de som är anhängare av Lowland stilen, vilket jag själv är.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se