Ardbeg Ardbog Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/a3/09/fb/aa1jpeg-77-1386765079.jpg
 
90 (1)
1
Ardbeg_Ardbog.jpg

Whisky

Distilleri
Ardbeg
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
ex-Bourbon Barrels & ex-Manzanilla Sherry Butts
ABV (%)
52.1
Antal flaskor
13000
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
På årets Ardbeg Day under Feis Isle på Islay, den 1. juni 2013, ble Ardbeg Ardbog lansert. Dette er en spesialvariant av Ardbeg, utgitt i begrenset opplag. Det er en blanding av den velkjente Ardbeg 10 YO, og Ardbeg som har vært lagret i minst ti år på Manzanilla sherrytønner.
Doft
Starter som forventet av en Ardbeg; mye røyk, salt, sitrus, samt en bakteppe av lakris. Så kommer den ekstra dimensjonen som nok Manzanilla-tønnene bidrar med; muskat, mynte, grønne tomater, godt modne frukter og litt sherrypreg. Det lukter virkelig godt. Her spiller alle dufter på samme lag.
Smak
Herlig munnfølelse! Salt lakris, tørr røyk, sot, sitrus, sirup, pepper og noe oljepreg.
Avslut
Mild lakriskaramell, hint av chili, grønne tomater, og et behagelig slør av røyk. Overraskende lite søt på avslutningen, og lakrisen er mer dempet enn på mye annen Ardbeg. Middels lang, skulle ønske den var noe lenger.
Beskrivning / Sammanfattning
Er du Ardbeg-fan, er det bare å slenge inn en bestilling på polet umiddelbart. I morgen kan det være tomt, og denne spesielle varianten kommer aldri igjen.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se