Recensionens detaljer

 
Highland Park Ragnvald
Whisky
(Updated: december 12, 2014)
Poäng 
 
91
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Välkommen hem Ragnvald!

Ragnvald är den näst exklusivaste utgåvan i serien Warriors som har hämtat sina namn från viktiga "figurer" ur den Nordiska mytologin som har haft historiska anknytningar till ön Orkney där Highland Park har sitt säte.
Alla sex utgåvorna är exklusivt för Travel Retail med en prislapp från 40 till 1000 Euro.
Just denna utgåva ligger runt 400 Euro.
Doft
Det här bådar gott….Fruktig och söt av honung tillsammans med en mineralisk touch. Får många vibbar om äldre Single Cask utgåvor i denna doft. En nätt bakomliggande rök av jordig karaktär tillsammans med svag söt lakrits och vanilj fudge. Rund och fyllig näsa som man kan sitta med länge…underbart.
Smak
Fyllig smak med lite mer fina kryddiga ek toner. Söt honung och fruktig fast med mer medicinala inslag. Känner en svag örtig karaktär bakom den fortsatt jordiga röken. Temat ”Gamla SC utgåvor” kvarstår och den bryter upp och blir lätt torr på tungan.
Avslut
Lång eftersmak med något större kryddighet samt lätt sälta. Mer citrus betonad än i smak. Den svaga örtigheten kommer igen tillsammans med peppar och på slutet en snygg puff av söt aska.
Beskrivning / Sammanfattning
En mycket bra och angenäm HP som tyvärr är begåvad med ett ganska högt pris.
Denna provades tillsammans med Highland Park Freya, och dessa två skiljer sig mycket från varandras profiler vilket inte är konstigt då Freya är en First Fill Bourbon.

Många uttryck i denna whisky vittnar om att det måste finnas delar av ålderstigen HP, och det hade varit mycket intressant att veta HUR mycket och HUR gammalt det är.
En sak är säker….en helt klart lyckad utgåva i stilig kostym…spelar föga roll men den är ju svart =)….om än dyr, men allt är ju relativt.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se