Recensionens detaljer

(Updated: oktober 31, 2015)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Clynelish 97:or brukar vara ett säker kort och även denna gång föll det sig bra ut. Denna gång är det den oberoende buleljeraren Archivs som står för presentation och det är alltså whisky sidan whiskybase.com egna.
Denna ingår i en serie som heter Fishes of Samoa där alla etiketter avspeglar olika fiskar som är hämtade illustrationer från en herre vid namn M.E. Bloch för över 200 år sedan.
Fisken på den aktuella etiketten är en Spotted Scat Fish eller Scatophagus argus på latin om man förespråkar detta.

Doft
Öppnar upp med en söt bas med friska blomster stick. Den klassiska vaxigheten finns där men är till en början inte lika framträdande. Tydlig vitpeppar och stundtals sveper en grappa ton förbi.
Vanilj, mandel och vaxkaka i den söta basen, brända trä toner och en friska inslag av torkat gräs.
Frisk och kryddig doft med typiska gräsinslag med snygg söt bas.
Smak
Fyllig med vaxig munkänsla. Här hoppar kryddan upp och riktigt greppar tag i tungan. Vitpeppar och friska ek toner som bidrar med lätta tanniner. Den nätta grappa tonen består med friska örter…..grönt te och torkat gräs.
Bakom ruvar vaxkakan och vaniljen upp de friska och peppriga inslagen men det är det senare som är primärt här.
Avslut
Lång och medelfyllig eftersmak med fortsatt tydlighet på krydda. Gräs, örter, vitpeppar med mer söta inslag av honung och vanilj.
Klingar ut I en gräddig nyans av ek, mandel och vanilj och denna håller i sig länge.
Beskrivning / Sammanfattning
Kanske inte lika typisk som många andra 97:or men inte sämre för det. Balanserad genom hela registret med en kraftig smak som var underhållande. 97:or är ett säkert kort om man nu gillar profilen och denna likaså.
Finns fortfarande att köpa på whiskybase.com till priset av 110 Euro
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se