Recensionens detaljer

(Updated: februari 23, 2015)
Poäng 
 
76
Näsa 
 
20
Smak 
 
19
Avslut 
 
19
Balans 
 
18

Whisky

Tastenote titel
Här har vi äran att få testa en blandning från tre destillat från highland-regionen, nämligen: Clynelish, Blair Athol och Teaninich. Detta är en whisky som har lagrats både på amerikansk, samt europeisk ek.
Citerar Clydesdale: ”Denna exceptionella blended maltwhisky har inspirerats av grundaren Stewart Laings tidiga besök på destillerier under 1950-talet.”
Doft
Det känns som att det är en riktig ungtupp som utmanar näsan här. Den bjuder på en del olika dofter, det första jag tänker på är rådestillat, lageröl och en liten uns med utspädd marsánsås. Efter några minuters luftande tittar även sånna där sura,svenska, gulröda äpplen fram tillsammans med blött färsksågat trä i bakgrunden.
Smak
Det börjar först varmt och kryddigt, som svartpeppar på tungan. Övergår till mentolcigaretter, bananskal och en viss råspritssmak likt ren vodka kommer fram efter den initiella kryddigheten och håller ett stenhårt grepp om tungan och vägrar släppa taget.
Avslut
Här fortsätter mentolcigarreterna och vodkaprofilen sjunga sin sista korta vers ända tills bara en liten örtig ton (kan det vara timjan??) finns kvar i halsen.
Beskrivning / Sammanfattning
I min mun så känns det som att denna whisky borde haft lite mer tid på sig att utvecklas, då den är spretig och inte riktigt vet vart den är påväg.

Ett stort tack till Tina och Thomas Sundblom för varuprovet. Denna whisky finns just nu på systembolagets beställningssortiment för 599 kr
Art nr 85304
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se