Det enda du behöver göra är att svara rätt på följande två frågor:...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/kANqzV-8NKs/
Det enda du behöver göra är att svara rätt på följande två frågor:...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/kANqzV-8NKs/
I dag börjar...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/1qoovN-H6Qw/
Doktor Bill Lumsden som har titeln ”Director of Distilling, Whisky Creation & Whisky Stocks” står bakom skapelserna både hos Glenmorangie och Ardbeg. Han hyllas som en ”pionjär i maltwhiskyindstrin”. Rupert Wheeler, chef för utmärkelserna kommenterade:
– Varenda gång jag pratar med honom konstaterar jag att hans entusiasm och kunskap om whisky är, för att uttrycka det milt, smittande.
Doktor Bill är en av dem inom whiskybranschen som fått flest utmärkelser. Förra året mottog han ”Special Recognition Award for a Master Distiller/Blender” vid International Spirits Challenge. Och tre gånger har han utnämnts till ”Industry Leader of the Year” av The Malt...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/C1iti61ZCoI/
De tre bryggarna flyttade in i en före detta bensinstation, så namnet kom lite av sig självt – det var ju ett garage de arbetade i. Men det var inte bara därför – de ville närma sig det hela med en sorts ”garagementalitet”, de ville tänka utanför boxen, göra något annat. ”Project” lade de till för att det är fråga om just ett projekt – en pågående process som de tänker vidareutveckla.
Och den pågår fortfarande. Nyligen kom via Cask Sweden La Calavera Catrina 6% (nr 11245 , 36,90 kr) och Day of the Dead 6,7% (nr 11254 , 35,90...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Nf3wIWQuMC4/
Nu har du som Allt om Whiskys läsare en unik chans att bli whiskyambassadör. Detta tack vare att Allt om Whisky åter utlyser ett rese- och studiestipendium.
Stipendiet innebär att du får en flerdagars resa till Old Pulteneys destilleri inklusive specialguidad tur, flera spännande whiskymiddagar, skönt boende. Med det slutar inte där. Du kommer också att få lära dig allt om whiskyproduktionen från grunden, om fatlagring, destillation och blending. Med denna kunskap kommer du att bli en förträfflig whiskyambassadör. Inte bara för tidningen Allt om Whisky och destilleriet Old Pulteney utan generellt.
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/MVInEfPgAnc/
Såväl gamla pålitliga trotjänare som spännande nykomlingar – och 2016 års utbud av påsköl bjuder glädjande nog på generellt riktigt god kvalitet. Allt om Whisky har provat igenom sortimentet och valt ut tio favoriter.
Oppigårds Easter Ale (nr 1374 , 27,80 kr) En klassisk arbetshäst som levererar höjdarkvalitet även i år. Delikat snarare än tuff, med torkad tropisk frukt, apelsin, rågbröd och en lätt kådakänsla i smaken. Gör sig bäst till de lite lättare rätterna på påskbordet.
Dugges Easter Lager (nr 1382 , 19,70 kr) Göteborgsbryggeriet lanserar två olika påsköl i år, och den här mörka lagern föll mig bäst...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/IznekCfQEpU/
Blomstertid är en svensk single Maltwhisky som delvis har finishlagrats på fat som tidigare lagrat körsbärsvin, vilket ger en doft av bär och frukt med mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Och det låter ju minst sagt somrigt. Smaken beskrivs som ”välbalanserat bärig och fruktig med influenser av ek, russin, körsbär, vaniljkola och lätt kryddiga örter av ingefära och anis” med en eftersmak de menar är mjukt bärig och torrt kryddig av ek.
Körsbärsblommans rosa färg återfinns i både förpackningen och svagt i whiskyn som har fått en aning rosa nyans.
Mackmyra Blomstertid lanseras...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/UhPGfWZlRNs/
Efter en djupdykning i destilleriets Glenrothes arv och historia upptäckte man att en av de första kopplingarna till ett annat destilleri var Islay Distillery Co Ltd år 1887, vilket gav inspiration till ett nytt, lite rökigare uttryck.
The Glenrothes Vintage 1992 fick ett tillfälligt hem i fat från Islay. Att sedan tillsätta bara en aning torvrök för att komplettera men inte dominera, blev en utmaning. Resultatet beskrivs så här av Ronnie Cox, The Glenrothes Brand Heritage Director:
En underbar överraskning. Som ett modernt äktenskap av elegant, fruktig och mogen Glenrothes med subtila men spännande inslag av Islays torv.
På etikettens...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/5NSxCFdTLWU/
Dagen är en hyllning till det irländska skyddshelgonet St. Patrick, som enligt legenden inte bara kristnade hela Irland utan också såg till att alla ormar försvann från ön ifråga. Den gröna treklövern är inte bara landets symbol utan också dagens. Patrick själv använde den för att förklara treenigheten för irländarna. Och det är förstås därför irländare klär sig i grönt idag (och i Chicago färgar man ju hela Chicagofloden grön).
Varför inte avrunda den här gröna torsdagen med en dram för helgonet ifråga? Och varför inte Teeling Single Malt (nr 84271 , 499 kr) om vilken Chefredaktör Emma tycker så...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/7S47NYFdroA/
McDonald’s Traditional Ben Nevis, 46%...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/w3c625LnOU8/
Provningen arrangeras av Malmöbaserade whiskyspecialisten Symposion och leds av Stuart Urquhart, vars farfarsfar, den legendariske George Urquhart, 1939 fyllde sherryfatet vid Mortlach Distillery i Dufftown, Skottland.
Generations Mortlach 75 Years Old är ett mycket dyrbart samlarobjekt som lagrats längre på ekfat än någon annan whisky. Det buteljerades endast 100 flaskor totalt och priset ligger på över 250 000 kronor per flaska. När sjuttiofemåringen presenterades för världspressen i höstas tävlade de utvalda whiskyexperterna om att överträffa varandra med superlativ. Tyvärr har det inte varit fler förunnat att prova denna dyrgrip. De flesta flaskorna kommer aldrig att öppnas, utan förvaras...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/g00KN5Hp9bA/
Att man började lagra whisky på sherryfat var en följd av vinlusens härjningar under 1870-talet. Engelsmännen stod plötsligt utan vin och brandy. Räddningen kom från Jerez där lagren med sherry var stora och vinlusen hade svårt att få fäste. Snart importerades stora mängder sherry till England, den fraktades i ekfat som skottarna med tog över och fyllde med whisky. I dag är klassiska sherryfat en bristvara. Efterfrågan är vida större än efterfrågan på sherry. När Balvenie nu lanserar en singeltappning – alltså whisky från ett enda fat – är det därför en alltmer sällsynt smakupplevelse som väntar.
Smakprofil: Olorososherryn är...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/adjCV2xuXjM/
The Dalmore Distillery är känt för att lagra sin whisky på sherryfat. Nu kommer destilleriets första whisky lagrad på ”vanlig” ek. Whiskyn tas efter en första lagring ur återanvända amerikanska bourbonfat och läggs sedan på fräschare bourbonfat för en slutputs. Effekten är dramatisk, whiskyn får en rejäl kryddboost av den friska eken.
Så här låter bifogade Tasting Notes:
Doft : Mild doft av crème caramel med rent maltigt backbone.
Smak : Komplex kryddstinn smak med massor av ek. Äppelkaka och dova estrar först, pepprig höjning med fruktsuryp och mot slutet oljiga parfymtoner och kanelpulver, enbärsbricka och mörk choklad.
1 mars...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Ewt9MlGf3xY/
Från Birra del Borgo kommer ett barley wine med namnet Sedicigradi, och sedici är sexton och sexton procent är alkoholstyrkan och ölet har lagrats sexton månader i små ekfat (225 liter). Förutom 60 procent Pilsnermalt har de också använt Vienna och ytterligare en blandning malt (med Chocolate och Caraweizen). Humlen är övervägande Cascade....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/b83Srk_N2k8/
Jämtlands bryggeri startades 1995 och i januari 1996 bryggdes det första ölet, President. Sedan dess har många nya sorter tillkommit och idag har de tio olika sorter i sortimentet samt ett antal säsongsöl.
Bryggeriet har idag en kapacitet på cirka 700 000 liter öl om året. Det är faktiskt Sveriges mest prisbelönta bryggeri och har tagit hem totalt 132 medaljer på Stockholm Beer and Whisky Festival. Bärnsten (nr 1307 , 33 cl, 19,90 kr) är en premium lager (alkoholhalt 5,0 %) som 2001 blev belönad med ett Guld för bästa Svenska öl oavsett kategori på Stockholm Beer & Whisky Festival....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/x1EWxB_88cI/
– Det här är ett grönt statement, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden. Vi vill göra Explorer Vodka så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.
Bytet medför också att flaskan blir lättare och i princip okrossbar vilket kommer att förenkla transport, hantering och ergonomi för såväl fraktbolag som privatpersoner. PET-flaskor blir också återvunna i högre utsträckning än glas.
Explorer skapades 1958 och blev snabbt svenskens favoritvodka. Det är den fortfarande....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/cwmQeYPLNFA/
Sagt och gjort: Tillsammans skapade Dugges och Anders Holzner Ethiopia Gedeo , en imperial stout som fick vila på kaffe från Gedeozonen i Etiopien. Det är en liten subregion i södra Etiopien och där ligger välkända och toppresterande processtationer på rad: Konga, Aricha, Chelba. Gedeo är ett unikt kaffe som varit i ropet i flera år. Kring stationerna odlar lokalbefolkningen kaffe på höjder av nära 2000 meter över havet.
Sommaren 2015 lanserades Ethiopia Gedeo och resultatet blev över förväntan liksom responsen de fick. Och helt klart skulle det bli mer samarbete.
Och den 4 mars är det nu dags för...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/XiZvzv-Bpzs/
Bryggeriet Midtfyns Bryghus grundades 2004 i Brobyværk och bryggde till en början endast två öl på licens från Skottland: Moulin Ale och Braveheart.
Två år senare köptes bryggeriet av Eddie Szweda som fortfarande äger det. Han utvidgade sortimentet avsevärt, bland annat med en Imperial Stout som utsågs till bästa nya danska ölet 2007.
Samma år hamnade Midtfyn på Hollywoods radar. Det var Mel Gibson som inte tyckte att de kunde brygga ett öl med samma namn som filmen han spelade huvudrollen i – även om han gjorde det sju år tidigare. Meget mærklig, med tanke på att ölet bryggts i...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Nk6mzCSkklw/
Destilleriet och plantagen Rhum Trois-Rivières ligger i norra delen av byn med samma namn i kommunen Sainte-Luce på Martinique. Det är en stor egendom på 2 000 hektar som 1660 helt sonika tog i beslag av en Nicolas Fouquet som var Louis XIV:s finansminister. Han hade dock misskött sig och arresterades året därpå av musketörer under ledning av en d’Artagnan (jo faktiskt, en förebild till Dumas romanfigur).
Plantagen på Martinique bytte ägare gång på gång och där utvecklades en sockerindustri med tre raffinaderier. 1785 tillkom romtillverkning och så har det fortsatt, men inte förrän 1996 fick man sitt AOC (Appellation...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/-EPyFFBZ0D8/
På fredag går Uppsala Beer & Whisky av stapeln i mässhallarna på Fyrishov i Uppsala. Inför årets upplaga har man satsat mer på matupplevelsen.
– För att vistelsen på öl- och whiskyfestivalen ska bli så trivsam som möjligt så har vi, förutom våra 76 utställare, tagit in Sveriges fem bästa Food Trucks, säger arrangören Fredrik Annell Berger. Utbudet sträcker sig från klassiska burgare gjorda från scratch via grekiskt och mexikanskt till kantarellbaserade rätter.
De Food Trucks som kommer till Uppsala Beer & Whisky Festival är:
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/wdhdNkVCipg/
TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.
Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.