Scott Watson och Brian Woods heter de två whiskyentusiaster som för flera år sedan började intressera sig för gamla nedlagda destillerier. Och whiskyn därtill. Intresset utvecklades så småningom om till en företagsidé: att återskapa försvunnen whisky.
Detta skrev vi om redan i augustii i år i Allt om Whisky . Namnet på företaget, Lost Distillery, blev en omedelbar succé och idag är duon uppmärksammad över hela whiskyvärlden. 
Nu kommer dessutom den spännande nyheten att Lost Distillerys två första whisky nu släpps på Systembolaget. Det handlar om Auchnagie Distillery och Stratheden Distillery.
– Vårt team har sökt efter det mest spännande...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/I8YvidY2enQ/

För snart tio år sedan lanserade Edrington Group The Black Grouse i Sverige som första marknad i världen. Detta med tanke på svenskars förkärlek till rökig whisky där man ville ta fram en rökig variant av den i Sverige omtyckta The Famous Grouse. 




De åtta fat som master Blender Billy Walker har valt ut är mellan 10 och 42 år. Faten har från början innehållit de kanske mest prestigefyllda sherrytyperna, pedro ximenes och oloroso. Av de åtta faten är några klassiska sherrybutts, cirka 480 liter, övriga är sherry-puncheons,...
Samtidigt kommer David Mortimer Hawkins, uppskattad medarbetare i Allt om Whisky, att vara där och presentera sin nya fotbollskokbok, 2×45, 45 matcher och 45 matchande matrecept, skriven tillsammans med fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagic och Riki Simic. 
Men det är nu ett tag sedan en handfull bryggerier och likaledes en handfull ölmärken dominerade den svenska ölscenen. Den svenska bryggkulturen har vaknat till liv och det rejält. Gamla bryggerilokaler dammas av, nya byggs. Och ny spännande öl bryggs. Entusiastiska ölbloggare pratar om att...