De två framgångsrika mikrobryggerierna S:t Eriks och Thornbridge har inlett ett bryggsamarbete. Det första ölet tillsammans är Thornbridge & S:t Eriks Raspberry Imperial Stout med tio procent alkohol som bryggts i England av Jessica Heidrich och Rob Lovatt.
– Thornbridge har varit ett av mina absoluta favoritbryggerier ända sedan jag för några år sedan upptäckte deras Jaipur IPA, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks och fortsätter:
– Våra bryggfilosofier påminner om varandra då vi båda eftersträvar humlearomatiska öl med elegans och balans. Eftersom vi beundrat varandras öl en längre tid var det bara en tidsfråga innan vi skulle brygga...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/RbAkLK1EKlc/
Begivenheten erbjuder emellertid mer än smakprover, nämligen, som traditionen bjuder, en rad spännande Master Classes, alltså fördjupande seminarier om dryck. Och föreläsarna håller lika hög internationell klass som mässan i sig....

– Kunskapen och intresset kring öl har aldrig varit högre vilket tydligt märks bland våra gäster. Vi har länge planerat att brygga vårt eget öl men projektet har fått ta den tid som krävts då vi eftersträvat allra högsta kvalitet. F12 Lager är vårt första bidrag till den otroliga utvecklingen av öl som sker i idag, säger kocken Danyel Couyet som tillsammans med Melker Andersson äger och driver Grupp F12. 




Som 14-årig tunnbindarlärling började han på Glen Grant redan 1961 – det destilleri där hans far arbetade och där hans farfar i seklets början jobbat under den legendariske James Grant ”The Major” i egen hög person.
Precis som alla singel malts är destillatet en blandning av olika årgångar som har lagrats tillsammans, där den yngsta årgången har lagrats i 40 år på ekfat. Övriga årgångar är äldre än så. Den säljs i flaskor om fem centiliter.