Produktionen är tänkt att komma igång under fjärde kvartalet i år och med ett besökscentrum som ska stå klart tidigt 2015. Det handlar om en investering på €10 miljoner och det kommer att skapas åtminstone 30 nya fulltidsjobb. Det nya Pot-Still-destilleriet kommer att ha en kapacitet på 500 000 liter whiskey om året.
– Vi är stolta över att kunna återvända till The Liberties där vi har våra rötter ända sedan 1782 och återuppta whiskeyproduktion i ett område där det fanns 37 olika destillerier en gång i...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/9YEr-IDyxcQ/

Sedan BenRiach Distillery tog över GlenDronach 2008 har man riktat in sig på att lansera som single malt, och inte låta den som tidigare gå till blenden Teacher’s. GlenDronach Cask Strength Batch 3 (nr 






Nu släpps Poperings Hommelbier som tillverkas på endast nyskördad humle. 
Allt om Whiskys systertidning sjösätter en ny kurs som ska förbättra dryckesjournalistiken i Sverige. Världens viner och Vinkällan går samman i nytt projekt. 
Nu lanserar han nämligen öns första maltdestillat. Upplagan är bara 200 flaskor för detta första släpp. En begränsad upplaga som är både signerad och numrerad. Lite av en unik händelse med andra ord.
Hornstulls Bryggerisällskap brygger öl med lokala ingredienser som hyllar stadsdelen Hornstull på Söder i Stockholm. 




Emil Lindén på Sigtuna Brygghus har skapat en ekologisk Pale Ale, Sigtuna Organic Ale. Resultatet är ett öl i den stil som utvecklades av amerikanska mikrobryggare i början av 1980-talet då aromatiskt humle var nytt och riktigt spännande.