Det är inte bara i Skottland som det kokas maltwhisky numera. I Wales bubblar pannorna hos Penderyn Distillery och i England finns sedan 2006 ett företag som heter English Whisky Co och vid deras destilleri, St. Georges Distillery, kokar en man vid namn David Fitt whisky sedan 2006. Man producerar ungefär 13 fat per vecka, så det handlar alltså inte om någon storskalig verksamhet om man jämför med många av deras skotska kollegor. Man kör både rökig och orökig whisky, men dagens testobjekt är, som namnet avslöjar, av det rökiga slaget. Buteljeringen har skett vid förhållandevis låga 43% alkohol och...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/S-S6wGYKMOo/














Efter lite småtrista nyheter om svensk whisky den sista veckan är det kul att istället kunna berätta något roligt: Ingen med uttalat whiskyintresse i sverige kan ha missat att vi har ett destilleri uppe i Ådalen som kokar en -välförtjänt- lovordad maltsprit. Än har man ingenting på lager som har legat länge nog för att få benämnas som whisky, men de s.k "försmaker" man serverat vid olika mässor den senaste tiden har lovat kommande storhet. Läs gärna om min provsmakning av två av dessa "försmaker"