Bergslagens The Art Collection

Jag drar mig alltid lite för att skriva ”Bergslagens” som rubrik för de whiskies som Bergslagens ger ut. Whiskyn kommer ju från nedlagda Grythyttan whisky. Men det står Bergslagens på etiketterna, och Grythyttan får de inte längre får skriva ut på etiketterna eftersom det varumärkesskyddats. Att whiskyn kommer från ett nedlagt destilleri i Lillyrka (Grythyttan alltså) framgår dock på etiketternas baksida.

Det är säkert bekant att Bergslagens destilleri köpte det gamla whiskylagret från Grythyttan. De har nyligen gett ut tre single casks från det lagret: en från madeirafat, en från portvinsfat och en från ett sauternesfat. De kallas för The...

Läs mer http://tjederswhisky.se/bergslagens-the-art-collection/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se