Bunnahabhain 30 YO The Kinship

Hunter Laing har gett ut ypperligt få whiskies i ett slags serie de kallar The Kinship. Dagens whisky buteljerades 2018 för att fira öppnandet av Hunter Laings Islaydestilleri Ardnahoe vid Feis ile. Whiskyn är resultatet av en vatting av två sherryfat (hogsheads), vilka tillsammans gav 372 flaskor. Alkoholhalten ligger på stabila 52,8% även efter tre decennier på fat. Valet gjordes av Jim McEwan. Den är din för £600, eller däromkring, jag har inte kollat in auktionssidorna.

Doft : när whisky blir gammal slutar den att vråla, och börjar viska. Här är det bivax, gammal insutten läderfåtölj och lite dammigt bibliotek. Svagt, svagt...

Läs mer http://tjederswhisky.se/bunnahabhain-30-yo-the-kinship/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se