Kilchoman

Kilchoman är ett skotskt familjeägt destilleri på Islay, grundat omkring år 2002 av Anthony Wills och on stream sedan 2005. Kilchoman var trail blazers när de drog igång på Islay. Även om Arran redan tio år tidigare hade visat att det gick att starta ett relativt litet och oberoende ägt destilleri var Kilchoman genom sin geografiska placering och sin ställning som gårdsdestilleri redan tidigt starkt profilerade. Många destillerier som öppnat efter 2005 har inspirerats av Kilchomans kommersiella framgångar, däribland svenska Box. Ett första whiskysläpp, Inaugural release, gjordes redan 2009. Destillerichef är sedan 2010 John McLelland som tidigare arbetade på Bunnahabhain....

image

Läs mer http://tjederswhisky.se/kilchoman/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se