Cambus 1991 Cooper’s Choice

Single grain: en whiskygenre alltför få bryr sig om. Grainwhisky är i princip alltid destillerad i kolonnpannor till en mycket högre grad av renhet än maltwhisky. Många maltnördar betraktar grain med överlägset förakt, som om grainwhisky enbart är smaklös, billig utfyllnad för blended. Så är  icke fallet. Särskilt när den kommer upp i åldrarna kan grainwhisky vara magiskt bra, och det är ofta njutbart även i yngre år. (Dessutom gör grainwhisky väldigt mycket mer med blended än att späda ut maltwhiskyn.) I Skottland är de ruskigt få, ruskigt okända och ruskigt stora, graindestillerierna. Cameronbridge, Girvan, Invergordon, North British, Starlaw och...

Läs mer http://tjederswhisky.se/cambus-1991-coopers-choice/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se