Glenlivet Nàdurra

Jag blindprovade nyligen en whisky jag inte riktigt kom överens med. Den visade sig vara Glenlivet Nàdurra. För att vara exakt, Glenlivet Nàdurra batch FF1014 , buteljerad i oktober 2014 på en alkoholstyrka av 48%. Whiskyn är lagrad på first-fill bourbon barrels (nu börjar du ana hur Glenlivets batchnummer fungerar, misstänker jag). Inget av detta visste jag alltså när jag provade whiskyn.

Doft : ”refillig”, den där sköna lite urlakade vaniljen ur refillfat [fel direkt alltså!]. Samtidigt finns här en stor blommighet och tydligt omogna, lite smutsiga toner. Enorma mängder kokos i doften! Jag hittar också päron, grädde och marsansås....

Läs mer http://tjederswhisky.se/glenlivet-nadurra-ff1014/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se