Trippeldestillation

När vi 2011 gjorde ett par experimentella körningar med trippeldestillation och lade dem på två stycken nya Sauternesfat så var det just inget mer än ett litet nyfiket test av vad det gjorde för skillnad på råspritens karaktär. Redan under designstadiet säkerställdes det att utrustningen, med sina två pannor, skulle kunna prestera en trippeldestillerad råsprit, enkelt uttryckt genom att köra spritpannan två gånger för en batch råsprit, med första körningen som en s.k. ”blank run” där allting körs ner i finkeltanken. Nästan sex år senare, i januari 2017, buteljerades de båda faten som Smögen ”Triple”, vilken såldes slut på några...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2017/04/trippeldestillation/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se