Rosebank, sommarprovning

Rosebank – det bland vissa så legendariska destilleriet i Falkirk, kallad ”Queen of the Lowlands” för sin kvalitet och karaktär. Trippeldestillation. Högt anseende bland blenders som ju vet vad de talar om. Populär bland de på den tiden få maltwhiskyälskarna. En av fyra maltwhiskies i föregångaren till den sedermera så banbrytande Six Classic Malts (där Glenkinchie fick representera Lowlands), den så kallade Ascot Malts. Men inget räddade Rosebank (m.fl.) från revisorerna, när United Distillers 1993 skar ner (igen) bland sina destillerier. Rosebank, som inte kunde expanderas p.g.a. sitt inträngda läge, fick tillsammans med Lowlands-kollegan Bladnoch se sina portar stängas. Buteljeringarna...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2015/06/rosebank-sommarprovning/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se