”North Highland 1995″ (Svenska Eldvatten)

Bakom rubriken för denna whisky döljer sig en whisky som man mycket sällan ser från någon annan än destilleriets ägare…en whisky som alltså kommer från norra delen av regionen Highlands i Skottland. Gissningarna är fritt fram, men urvalet är mycket litet, redan givet de förutsättningar som nedtecknats härförinnan.

Men, är det då en bra whisky?

North Highland 1995 (Svenska Eldvatten) @ 56,1 % – komplex och väl balanserad doft med lätta toner; maltig frukt, grönt gräs, vanilj och päron. Oljigt anslag på nytt i smaken, med malt som halvtorrt gräs och bröd, fudge, nejlika och tydlig ingefärston. Eftersmaken drar mot...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/01/north-highland-1995-svenska-eldvatten/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=north-highland-1995-svenska-eldvatten

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se