Japanska ”Distillery only”, del 1

Som en något tidig julklapp kom det en dag nerdimpande en påse med provflaskor, innehållandes ett antal ”Distillery only”-butejeringar av japansk whisky. Alltså buteljeringar som bara säljs på själva destillerierna, i Japan. Någon med stor och tung resväska har varit på peregrination, är en slutsats man kan dra.

Men vilka andra slutsatser kan vi då dra? Som väl är relativt välbekant producerar de större japanska maltwhiskydestillerierna inte en enda stil på sin whisky, utan en hel uppsättning olika stilar. Anledningen är att man inom Nikka och Suntory behöver en hel palett med olika whiskies, som underlag till sina blends –...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/01/japanska-distillery-only-del-1/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=japanska-distillery-only-del-1

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se