Longmorn, provning

Veckan före jul så begav sig ett dussin tappra mannar in i de gamla maltdimmorna, för att eftersöka det inre väsen som kan tänkas ha bebott Longmorn distillery under hippie-erans 1968 och även för att jämföra de båda sentida officiella buteljeringarna av detta ofta synnerligen välpresterande men ack så anonymt marknadsförda destilleri:

Longmorn 15 yo (OB) @ 45 % – detta var den tidigare standardbuteljeringen som erbjöds från destilleriets ägare, Chivas Brothers (d.v.s. Pernod Ricard). Doften ger oss fräschör med grönt gräs, bastupanel, ängsblommor vaniljfudge och lite läder (22). Konserverad frukt i smaken, med muskot, moget grönt äpple och choklad...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/01/longmorn-provning/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=longmorn-provning

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se