Glann ar Mor och Kornog

Glann ar Mor är ett maltwhiskybränneri på Bretagnes norra kust, d.v.s. på den franska Atlantkusten. Produktionen är liten och mycket traditionell, med helt skotska förtecken. Bland annat har Jean Donnay kylspiraler (s.k. ”worm tubs”) och direkteldning på sina pannor. Han håller för övrigt nu också på att bygga upp ett nytt bränneri på Islay, vid namn Gartbreck (strax söder om Bowmore)…

Nu var det i alla fall dags att pröva två nya buteljeringar från 2013, en vardera av den orökiga Glann ar Mor och den torvrökiga Kornog.

Glann ar Mor ”Taol Esa 2′ Gwech 2013″ @ 46 % – tydlig...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2013/11/glann-ar-mor-och-kornog/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=glann-ar-mor-och-kornog

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se