Lagringsförhållanden, påverkan

I vår serie med ämnen som nämnts av Er läsare av bloggen, så har vi nu kommit till en fråga som nog har nämnts tidigare, men som ändå är av stort intresse, nämligen frågan om betydelsen av lagringsförhållandena för ett mognande fat whisky, d.v.s. typ av lager och geografisk placering.

Platsen för lagret har betydelse. Typen av lager har också betydelse. Främst rör det sig om två fysikaliska förutsättningar som skiljer sig åt, nämligen det temperaturspann och den luftfuktighet som gäller på orten och i lagret. Därtill kan man också foga luftomsättningen i lagret.

Den geografiska placeringen har påverkan på...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2013/11/lagringsforhallanden-paverkan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lagringsforhallanden-paverkan

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se