Påverkan av olika råvaror?

I serien om blogginlägg baserade på frågor från er, kära läsare, har vi nu kommit till frågan huruvida olika vatten och olika kornsorter har någon påverkan på slutresultatet.

Vad gäller vatten skall det alltid vara tjänligt för livsmedelsändamål, d.v.s. fullt drickbart utan bakterieproblematik eller föroreningar. Men i själva tillverkningsprocessen, d.v.s. det vatten som används för inmäskning och därpå jäses (som vört) till mäsk och destilleras minst två gånger, så är det troligen så att den påverkan som även ganska olika vattensmaker har, är så liten att den inte märks i slutprodukten. Däremot kan exempelvis surt respektive basiskt vatten ha olika...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2013/11/paverkan-av-olika-ravaror/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=paverkan-av-olika-ravaror

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se