Whiskybloggen : Fatprover, fatfyllning och buteljering

imageJa idag började vi med fatkunskap. Intressant föreläsning av Roger Melander. Det handlade förstås om de olika sorters ek och dess egenskaper. Vi fick en inblick om ekens olika beståndsdelar och hur de påverkar whiskyns smaker.

Sedan körde vi lite buteljering och försegling av privatfatsägares whisky. Vi fyllde också nya fat som skulle gå till privatkunder. Vi doftade fat innan vi fyllde dem. Det var en hel del moment som skulle klaras av och det är ibland rätt tungt och slitsamt. Ja kanske inrte för oss men jag tänker på dem som jobbar med detta varje dag.

Sedan gick vi...

Läs mer http://maltytowers.se/2015/06/10/whiskybloggen-fatprover-fatfyllning-och-buteljering/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se