Whiskybloggen: Vårt Grimmansmåla-fat från Box Destilleri

 

grimmansmÃ¥la1Grimmansmåla är ett område i norra Emmaboda som fått sitt namn i den närliggande byn. Där ligger Grimmansmåla gård på vägen till Krysseboda bara några stenkast från Duvemåla.

I krigsarkivet kan man läsa att gården i Grimmansmåla i Algutsboda socken var bostad åt kaptener och löjtnanter vid Uppvidinge kompani av Kungliga Kalmar Regemente. Den första anteckningen är från 1721. Då bodde bl.a . Kaptenen Cark Biörnberg, Löjtnant Agrell, Adam Giöös och Löjtnanten Sven Norlin. Indelningshavarna skiftade mycket p.g.a. det stora nordiska kriget. Åtskilliga har skiftat i huset. Här kunde kaptenerna har översikt av sina rotesoldater i Algutsboda socken.

grimmansmåla

grimmansmåla_gårdNamnet...

Läs mer http://maltytowers.se/2014/06/01/whiskybloggen-vart-grimmansmala-fat-fran-box-destilleri/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se