Hemligheten bakom japanska mästarwhiskyn

Nikka from the Barrel har utsetts till världens bästa blended whisky vid World Whisky Awards. Dubbla gånger till och med. Och vid Stockholm Beer & Whisky Festival, häromåret, piskade den upp den ena ädla singelmalten efter den andra och utsågs till bästa whisky alla kategorier.

Hemligheten bakom de stora framgångarna står att finna i receptet, som är förvånansvärt enkelt och kan sammanfattas i tre punkter:

HÖG MALTANDEL Nikka from the Barrel innehåller en högre andel maltwhisky än många andra blendwhiskies. Faktiskt så mycket som 40%.

image

Maltwhiskyn från Miyagikyo Distillery bidrar med lättare, gräsiga och blommiga karaktärer. I Miyagikyos berömda Coffeypannor...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2018/06/19/nikka-from-the-barrel-hemligheten-bakom-den-japanska-mastarwhiskyn/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se