Ljuva 60-tal – whiskyns andra guldålder

Det var för 50 år sedan det hände. Under 1960-talet började världen andas igen efter kriget, industrin gick på högvarv, välståndet växte, man började åka på charterresor, fler såg film och serier, teven blev var mans egendom och efterfrågan på whisky exploderade. Inte sedan 1890-talets ”blend boom” hade whiskyvärlden sett något liknande. Nu lanserar Symposion G&M Speyside Collection 1960-tal; fem exklusiva superwhiskies från whiskyns andra guldålder.

I Speyside var 1960-talet ett Klondyke, man byggde nytt, ökade produktionen och fyllde lagerhusen som aldrig förr. Alla kurvor pekade uppåt och ingen såg ”The Whisky loch” komma – den överproduktion som snart skulle...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2017/04/13/ljuva-60-tal-whiskyns-andra-guldalder/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se