Whiskygravad lax

1 kilo lax, helst mittbit 0,75 dl socker 0,5 dl salt 0,5 dl whisky Dill Krossad vitpeppar

Filea, ta bort ben och skär kanterna jämna. Lägg laxen i dubbla plastpåsar, häll i whiskyn och låt stå i ca 15 minuter. Blanda under tiden ihop socker och salt. Gnid in fisken ordentligt med socker- & saltblandningen, dill och peppar. Förslut och låt grava ca 3 dygn i kylskåp. Vänd laxen ett par tre gånger under gravningen. Skär upp i tunna skivor och dekorera med blandade pepparsorter, citronzest och färsk dill.

Snabbgravad lax

500 g laxfilé 3 msk vatten 2 msk whisky...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2016/12/06/whiskygravad-lax/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se