BenRiach Batch 1 - That Boutique-y Whisky Company 48,2%

Nu skall det åter igen handla om en whisky prydd av en serieliknande etikett. Det handlar såklart om en utgåva från That Boutique-y Whisky Company. En BenRiach närmare bestämt. BenRiach skulle kunna diagnostiseras som ett bipolärt destilleri, då man tillverkar sin whiskies enligt två modeller - en klassisk Speysidekaraktär, samt en rejält torvrökt variant som snarast för tankarna till de saltstänkta öarna utanför Skottlands västkust. Jag gillar båda personligheterna, skall tilläggas. Dagens testobjekt tillhör helt klart Speyside-karaktären och min gissning är att en del av whiskyn i den här batchen har uppnått hyffsat hög ålder.

Doft: Direkt när jag sticker...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/SllfvHqVLF4/531-benriach-batch-1-that-boutique-y-whisky-company-482

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se