Dailuaine 1999 - The Golden Cask 59,3%

Den svenska buteljeringsfirman Svenska Eldvatten har den goda smaken att, förutom att buteljera whisky under sin egen etikett, förse den svenska marknaden med whisky från The Golden Cask. Vi har tidigare testat några utgåvor från Golden Cask med gott betyg, och nu står ett nytt testobjekt på bordet. Det handlar om en whisky från Dailuaine Distillery som inte ligger allt för långt ifrån staden Aberlour i Speyside. Destilleriet grundades 1852 och blev ganska snabbt populärt. Under dess storhetstid hade man till och med sitt eget tåg för att transportera sin whisky från destilleriet. Idag ägs destilleriet av spritjätten Diageo, och är...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/EB0o5L_nH9k/584-dailuaine-1999-the-golden-cask-593

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se