What Makes American Malt Whiskey Different from Single Malt?

In Scotland, Maltwhisky is always made using 100% malted barley. In the U.S. many malt whiskeys (especially those labeled “single malt”) are made with 100% malted barley as well. But they don’t have to be: U.S. regulations stipulate that malt whiskey is only required to have a minimum of 51% malted barley in the mashbill.

Like bourbon and rye, the maximum proofs for distillation and barrel entry for American malt whiskey are 160 and 125, respectively. Additionally, it must be stored in new, charred oak barrels. Therefore, American malt whiskeys are closer kissing cousins to bourbon and American rye...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/american-malt-whiskey/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se