How to Taste Butter Flavors in Whisky

Picture the cool creaminess of butter slathered over fresh bread, browning to a sizzle in a hot pan, or dripping from a glistening ear of corn. A slightly oily, mouth-coating quality is the calling card of a buttery whisky, but the tasting experience can span the aromas and flavors of butter as well.

The buttery textural sensation that appears in many types of whisky is derived from diacetyl, a compound that arises naturally from yeast activity during fermentation that can accumulate due to the action of bacteria in the washback. Distillers aim to keep the level of diacetyl in check:...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/taste-butter-flavors-in-whisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se