How do you make the world’s peatiest whisky?

I recently spent some time with Bruichladdich’s production director Allan Logan, learning about how they make the fabled Octomore – including Octomore 8.3 , the world’s peatiest whisky. Allan, part of the two-man team that took over the distillery when Jim McEwan retired , is exceptionally passionate about provenance and peating, as well as and making great whisky. Here’s what I learned from him about making a peat monster… don’t try this at home?

image

Distillery Manager Allan Logan and Head Distiller Adam Hannett

How are peat levels measured?

As humans, we’re pretty sensitive to peat and can detect its smoky, meaty,...

Läs mer http://blog.thewhiskyexchange.com/2017/12/how-do-you-make-the-worlds-peatiest-whisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se