Nikka – Smaknoter del 3

Vår Nikka-vecka fortsätter med ytterligare tre olika utgåvor från destilleriet. Under senare år har Nikka lanserat en hel range som bär grundaren Masataka Taketsuru’s namn. En av dessa är Nikka Taketsuru Pure Malt som är en blandning av singelmalter. Den allra största delen kommer från Miyagikyo och en betydande del av whiskyn är lagrad på sherryfat. Nikka Coffey Grain är uppkallad efter pannan (Coffey Still) som används vid tillverkningen. Den är destillerad på Miyagikyo destilleriet och är en grainwhisky som vanligen används i Nikkas blends (ex. Super Nikk och From The Barrel). Nikka Coffey Malt är precis som Grain destillerad...

Läs mer http://www.whiskytower.se/nikka-smaknoter-del-3

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se