Kopparkontakt

Det talas mycket om kopparkontakt. Koppar har en formidabel förmåga att ta bort oönskade ämnen i den new make som produceras, särskilt då svavelföreningar. Hur mycket koppar den blivande whiskyn har kontakt med koppar vid destillering påverkar i stor utsträckning karaktären på doft och smak hos den färdiga whiskyn.

Detta har gjort att termen kopparkontakt, liksom förresten termen reflux, har fått ett väldigt uppsving i marknadsföring kring whisky. Ofta låter det som att all form av maximering av kopparkontakt är bra. Det är ett simplistiskt och faktiskt direkt missvisande sätt att se på saken.

Ett sätt att styra hur mycket...

Läs mer http://tjederswhisky.se/kopparkontakt/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se