Sherrylagrat = smaksatt (?)

Det händer inte sällan att man stöter på frågeställningar av den sort som ställs i rubriken till detta inlägg: ”en whisky som har lagrats på ett sherryfat är väl smaksatt med sherry” (alternativt, ”…har väl fått det mesta av sin karaktär från sherryn”).

Detta är i princip fel. Fast i praktiken är det samtidigt rätt, i någon mån. Förvirrande? Välkommen till den inte alldeles okomplicerade och enkla whiskylagringens värld! För att något reda ut begreppen kan följande sägas:

Whisky producerad inom EU, vare sig den är skotsk eller svensk, får inte blandas ut med någon annan flytande substans eller annan...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2016/03/sherrylagrat-smaksatt/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se