mars Komagatake –japansk höghöjdswhisky

På 798 meters höjd i den lilla byn Miyata i Kisobergen ligger ett av världens högst belägna destillerier. Shinshu Distillery har länge hållit sig borta från världsscenen, men i den nya så kallade Ji-whiskyvågen med mängder med nystartade destillerier som just nu växer fram i Japan har också Shinshu storsatsat.

När Masataka Taketsuru i slutet av 1910-talet skickades till Skottland för att studera whiskytillverkning var hans chef vid Settsu Breweries, Kiichiro Iwai. När planerna på whiskytillverkning skrinlades var Iwai lika besviken som Taketsuru. De var båda lika besatta av idén att tillverka whisky. Taketsuru förverkligade senare sina drömmar vid Suntory...

Läs mer http://www.symposionhot.com/2019/08/12/mars-komagatake-japansk-hoghojdswhisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se