Öl: Den första kölschen

imageSå här står det i ett hittills opublicerat, alltomfattande Dryckeslexikon:

”Kölsch – Tyskt överjäst gyllene öl (ale) som har en lätt syrlig men läskande smak. Vanligen serveras det vid cirka 15 grader i smala, raka glas som bara rymmer 0,2 l. Men å andra sidan dröjer det aldrig länge förrän ett nytt gäng Kölsch ställs på bordet. Ibland tillsammans med en ”halv höna”, som i själva verket är en bit ost med Brötchen. Öltypen skyddas av en regeringsförordning från 1985 och får endast produceras av bryggerier i staden Köln.”

Gaffel Kölsch bryggs efter ett anrikt familjerecept och i enighet med...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/QsKGD4W_D58/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se