Maker’s Mark and the University of Kentucky Are Mapping the Genome of White Oak

Bourbon isn’t bourbon unless it’s aged in a new charred oak container; Kentucky’s bourbon distillers, in fact, filled 1.7 million barrels in 2018, the vast majority of them made from American white oak. The wood is a crucial part of bourbon’s identity and production, yet much about its biology isn’t well-understood. Fortunately, help is on the way. The University of Kentucky’s College of Agriculture is partnering with Maker’s Mark and Independent Stave Company to study the DNA of the white oak and learn how to best preserve and protect the species for future generations.

“The current supply of mature white...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/makers-mark-white-oak-research/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se